Oriënteren

Voordat u voor ons kiest, wilt u weten of uw vragen en wensen beantwoord kunnen worden. Dat doet u samen met een van onze hypotheekadviseurs tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek op ons kantoor. Tijdens het oriëntatiegesprek met onze hypotheekadviseur, bepaalt u stap voor stap wat u zou kunnen lenen en welke maandlasten daarbij horen.

We houden tijdens dit gesprek zorgvuldig rekening met:

  • uw woonwensen.
  • uw inkomen en het bedrag dat u op basis van uw inkomen kunt en wilt lenen.
  • de waarde van uw woning en het bedrag dat u op basis daarvan kunt en wilt lenen.
  • de inzet van eigen geld, uw eventuele huidige hypotheek en andere mogelijkheden.

Inventariseren

AdviesHet aangaan van een lening voor een woning, een hypotheek, is een belangrijke financiële beslissing voor vele jaren.

Wij helpen u graag bij het nemen van de juiste beslissing over uw lening. Dat doen we met een advies dat op uw persoonlijke situatie is toegespitst. In ons hypotheekadvies kijken we niet alleen naar de huidige betaalbaarheid van uw woonlasten. Wij kijken ook naar de toekomst en mogelijke veranderingen die tijdens de looptijd van uw hypotheek op uw pad kunnen komen.Want ook bij veranderingen moet uw lening bij u passen.

Onze hypotheekadviseur bespreekt met u het te lenen bedrag, de hypotheekvorm, het terugbetalen van de lening, de rente en de betaalbaarheid van de woonlasten op dit moment en bij pensionering.

Om te bepalen of een lening bij u past en blijft passen

kijken we naar uw inkomen nu en in de toekomst, de waarde van uw woning, uw eigen geld, uw mogelijke schulden en naar de maandlasten die bij uw lening horen. Ook staat de hypotheekadviseur, samen met u, stil bij de betaalbaarheid van uw lening bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden.

De rente en aflossing vormen de maandelijkse woonlasten op uw lening.

We kijken of u met uw inkomen deze woonlasten in verschillende situaties kunt blijven betalen. Wij gaan daarbij onder andere uit van de regels die gelden om te voorkomen dat mensen door te hoge woonlasten in financiële problemen komen.

Nazorg

Na het afsluiten van uw lening horen we graag regelmatig hoe het met u gaat. En of de lening nog bij u past. Uw situatie kan immers veranderen. Denk bijvoorbeeld aan wijzigingen in inkomen, in uw gezinssituatie of uw persoonlijke situatie.

Misschien kijkt u anders tegen risico’s aan. Of gaat het financieel wat minder en kunt u tijdelijk uw maandlasten niet meer betalen. Ook dan willen we er voor u zijn. We zoeken samen naar een oplossing. Maar er kunnen meer redenen zijn om met ons in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld omdat de overheid wetten of regels verandert en u denkt dat dit gevolgen heeft voor uw lening.

Samen met u bekijken we of uw lening nog past bij uw gewijzigde situatie. Ook kunnen wij contact opnemen met u als wij denken dat dat verstandig is. Op die manier zorgen we er samen voor dat uw lening bij uw situatie blijft passen.

Onze adviestarieven zijn gebaseerd op de gemiddelde tijd voor opbouw van uw volledige hypotheekdossier van A tot Z.

Dit tarief is doorgaans eenmalig aftrekbaar en mee te financieren op het door u te lenen bedrag. Onze hypotheekadviseur zal u hier alles over vertellen tijdens het oriëntatiegesprek.